Duru Metal  geniş ana boru stok yapısı sayesinde sizin işinize uygun çap ve tolerans da boruyu 7 gün içerisinde kalibre ederek teslim edebilmektedir.


DIŞ ÇAP:                                0,50-25 mm

ET KALINLIĞI:                      0,10-2 mm

ÜRETİM TOLERANSI:        0,05-0,20 mm

KALİTE:                                    304,304L,316,316L,316Ti,310

Ekstürzyon veya özel haddeleme yöntemlerinden herhangi biri ile sıcak işlemle üretilen borulara çoğu zaman çekme işlemi uygulanır. Soğuk işlem olarak yapılan boru çekme işlemi ile hassas boyut toleransları, daha düzgün yüzey ve daha iyi mekanik özellikler sağlanır. Ayrıca çekme ile sıcak şekillendirme işlemleriyle elde edilemeyecek kadar küçük çapta veya ince et kalınlığında borular ve yuvarlak kesit dışındaki çelik profilde borular da yapılabilir.

Boru çekme çubuk ve tel çekmeye benzer. Boru çekme yönteminin başlıca üç tipi vardır. Bunlar; içi boş çekme, malafa ile çekme veya zımba ile itmedir.

İçi boş çekmede borunun iç kesitini kontrol eden herhangi bir parça kullanılmadığından, çekilen borunun et kalınlığı ve iç yüzeyi homojen olmayabilir.

İçi boş çekmede sağlanan deformasyon oranları diğer boru çekme yöntemlerindekinden daha azdır. İçi boş çekme genellikle küçük boruların üretiminde kullanılır.

Sabit malafa ile çekmede borunun iç çapı matris ortasına yerleştirilen sabit malafa ile kontrol edilirken et kalınlığı azaltılır.

Malafa silindirik veya konik olabilir. Malafa ile boru çekmede içi boş çekmeye göre hassas boyutlarda boruların üretilmesi mümkündür. Boru malafa ara yüzeyindeki artan sürtünme sebebiyle kesit daralması genellikle %30’ dan azdır. Boru çekmede malafa, çekme matrisi içinde yüzen şekilde de olabilir.

Yüzen malafa ile %45’ e kadar kesit daralması sağlanabilir ve aynı değerdeki kesit daralması için sabit malafa ile çekmeye oranla yüzen malafa ile çekmede daha az çekme kuvveti gerekir. Genellikle küçük çaplı boruların çekiminde kullanılan yüzen malafa ile çekme yöntemiyle kangal halinde sarılabilecek çok uzun boyda borular üretilebilir. Boru çekmede malafa dan kaynaklanan sürtünmenin sebep olduğu problemler zımba ile çekmede en az olur.

Çekme işlemi uzun bir çubuk(zımba) üzerinde yapılır. Zımba çapı boru iç çapını belirler, çekme sırasında borunun et kalınlığı ve dış çapı azalır. Çekme işleminden sonra zımbanın çekilen boru içinden çıkarılması gerekir. Zımbanın dışarı çıkarılması sırasında borunun boyut toleransları çok az artabilir.